Forett / småretter Grønnsaker og sopp Gratinert blomkål, ostesaus og sprøstekt bacon

Gratinert blomkål, ostesaus og sprøstekt bacon>

Ostesaus

1 ss smør

2 ss hvetemel

4 dl H-melk

salt og pepper

 50 g revet os her kan du bruke din favorittost, gjerne grottelagret Gruyere eller en vellagret fastost fra Brimi Sæter eller Fjelldronning fra Avdem

 

 

Kok opp melken i en kjele. I en annen kjele smelter du smøret og rører inn melet. La det frese i 2-3 minutter før du tilsetter den varme melken mens du rører godt.

La koke i ca 10 min. Hvis sausen har fått noen små klumper kan du enkelt rette opp dette ved å sile den eller la stavmikseren få jobbe i sausen i noen sekunder.

Ta kjelen av varmen og rør inn den revne osten. Smak til med salt og pepper.

 

2 økologiske blomkålhoder

 

12 skiver godt bacon

 

 

Kok blomkålhodene i lettsaltet vann til de begynner å bli møre. Løft blomkålene ut av vannet og la dem renne godt av. Legg dem i en ildfast form. Ha over ostesausen, og gjerne litt ekstra revet ost, og gratiner på høy varme i ovnen. Sprøstek baconet. Baconfettet som blir i pannen kan du godt vende inn i ostesausen. Denne kan serveres som tilbehør til en god grillet entrecote, men fungerer like godt alene som middag når du har lyst på noe rent, ekte og godt!