Ostesaus
1 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl H-melk
salt og pepper
50 g revet os her kan du bruke din favorittost, gjerne grottelagret Gruyere eller en vellagret fastost fra Brimi Sæter eller Fjelldronning fra Avdem
Kok opp melken i en kjele. I en annen kjele smelter du smøret og rører inn melet. La det frese i 2-3 minutter før du tilsetter den varme melken mens du rører godt.
La koke i ca 10 min. Hvis sausen har fått noen små klumper kan du enkelt rette opp dette ved å sile den eller la stavmikseren få jobbe i sausen i noen sekunder.
Ta kjelen av varmen og rør inn den revne osten. Smak til med salt og pepper.
2 økologiske blomkålhoder
12 skiver godt bacon
Kok blomkålhodene i lettsaltet vann til de begynner å bli møre. Løft blomkålene ut av vannet og la dem renne godt av. Legg dem i en ildfast form. Ha over ostesausen, og gjerne litt ekstra revet ost, og gratiner på høy varme i ovnen. Sprøstek baconet. Baconfettet som blir i pannen kan du godt vende inn i ostesausen.
Denne kan serveres som tilbehør til en god grillet entrecote, men fungerer like godt alene som middag når du har lyst på noe rent, ekte og godt!