1 gresskar, ca. 600 g
Gresskaret kuttes i stykker på 120 gram. Vend dem i honning og smak til med salt og pepper. Bak i ovnen til kjernetemperatur på 48 °C på 160 °C.
Rødløkpickles
1 rødløk
100 g sukkerlake laget av 25 g agavesirup, 25 g solbær, 25 g epleeddik og 25 g hylleblomsteddik
salt og pepper, bruk hel penjapepper som er roastet i panne
Bak løken i ovnen på 70 °C til kjernetemperatur på 48 °C. Skrell og kutt den i tynne båter med 1 mm tykkelse. Legg løken i varm lake med lokk og gjerne på sylteglass.
Yoghurt
100 g Rørosyoghurt
5 g appelsinzest
5 g sitronzest
5 g ako, brent hvitløk
revne cashewnøtter, etter smak
Appelsin-, sitronzest og ako hakkes og blendes i yoghurten. Smak til med salt og pepper. Finsnitt bladpersille og riv cashewnøtter på microplane. Brenn av gresskaret i pannen på høy varme slik at sødmen i gresskaret kommer frem og det får litt svarte brennmerker på utsiden. Dander med 2 ss yoghurt, rødløk, revne cashewnøtter og persille ved servering.