Forett / småretter Grønnsaker og sopp Grillet asparges, dillmajones, lardo og løjrom

Grillet asparges, dillmajones, lardo og løjrom>

2 potter plukket dill

1 dl solsikkeolje

1 ss dijonsennep

1 eggeplomme

1 ss eddik

8 skiver lardo

½ boks Rørosrømme

2 bunter grønn asparges

100 g løyrom

1 pakke aspargesbønner

salt og pepper

kjørvel og karse

 

Dillmajones

Kjør olje og dill i en stavmikser i ca. 2 minutter. Bland eggeplomme, sennep og eddik i en bolle og visp mens du sper med dilloljen. 

 

Asparges

Blansjer aspargesbønner i kokende vann i ca. 2 minutter, avkjøles i kaldt vann. Surr lardo rundt aspargesbønnene, 4-5 i hver bunt, og sprøstek på hver side i en varm panne. Skrell asparges, dryss over med litt olivenolje, salt og pepper. Grilles på høy varme 2-3 minutter. Du kan også bruke en stekepanne hvis du ikke har grill tilgjengelig.

Avslutt med litt sitronsaft på aspargesene.

 

Løjromrømme

Bland løyrom og rømme og kjøl ned. Avslutt med kjørvel og karse.