Forett / småretter Grønnsaker og sopp Hvit asparagus, green curry og korianderolje

Hvit asparagus, green curry og korianderolje>

4 hvite asparges

4 dl kokoskrem

2 sitrongress

4 limeblader

50 g ingefær

1 kinesisk hvitløk

8 grønn chili

2 lime 

10 g katsjabuchi

1 bunt koriander

1 dl solsikkeolje

10 blader løpstikke

 

 

Start med å lage green curry. Kjør sitrongress, ingefær, grønn chili og hvitløk sammen i en blender til en paste. Stek det lett i pannen, og hell på kokoskrem.

Kok opp og trekk til side, tilsett limebladene. La det trekke i ca. 30 minutter, sil av og smak til med lime og salt. Kjør koriander og solsikkeolje i en blender på full guffe i 4 minutter til du har en blandet korianderolje.

Gi den et kjapt oppkok i en kjele. Sil av og avkjøl hurtig. Årsaken til at man varmer den opp er for å få enda sterkere grønn farge. Skrell aspargesen, blansjer den i kokende og saltet vann i 2 minutter og legg på dem grillen i et par minutter.

Legg aspargesen på ønsket tallerken å legg katsjabuchi og løpstikkeblader på aspargesen. Server curryen i en skål og sprekk den forsiktig med korianderoljen.