Forett / småretter Grønnsaker og sopp kantarellsuppe, spekeskinke og urteolje

kantarellsuppe, spekeskinke og urteolje>

Kantarellsuppe

40 g tørkede kantareller fra Soppgleder

½ løk i skiver

1 ss smør fra Avdem

2 dl oksekraft

5 dl kremfløte

salt og pepper

1 ss soppsoya fra Soppgleder

 

Legg de tørkede kantarellene i lunkent vann i ca 30 minutter. Fres 2/3 av kantarellene i smør sammen med løken i noen minutter. Ha i kraft og fløte og kok inn til ønsket tykkelse og smak. Kjør med stavmikser til en jevn suppe. Smak til med salt, pepper og soppsoya.  

 

Kantareller

Fres de resterende 1/3 av de bløtlagte kantarellene i smør sammen med rødløk i skiver og finhakket persille. Smak til med soppsoya og pepper like før servering.

 

Tørket spekeskinke

8 skiver spekeskinke 

 

Legg spekeskinkene på bakepapir og stek i ovnen på 120 °C i ca 1 time til de er helt sprø. Ta dem ut og la dem avkjøles på papirslik at alt fettet renner av.

 

Urteolje

1 dl god oliven- eller rapsolje

4 ss finhakkede urter, basilikum, timian og persille

 

Knus alt i en morter til du får en grønn, fin olje. Du kan enten bruke den slik den er, eller sile den gjennom et kaffefilter for å få den helt klar.