Forett / småretter Kjøtt Rømmegrøt og tørket reinsdyrhjerte

Rømmegrøt og tørket reinsdyrhjerte >

1 l rømmegrøt fra Avdem

100 g tørket reinsdyrhjerte fra Fjellvilt

1 ss smør fra Avdem

 

Rømmegrøten varmes opp forsiktig i en kjele og anrettes med nyskårne skiver av reinsdyrhjerte. Ha over kanelsmuler og en smørklatt like før servering.

 

Kanelsmuler

100 g godt brød, uten skorpe

1 ss sukker

½ ss kanel

1 ss smør fra Avdem

 

Smuldre brødet opp til grove smuler. Stek smulene i smør til de er gylne. Ha på sukker og kanel og stek til sukkeret er smeltet til karamell. Legg smulene på tørkepapir så de blir kalde og sprø.  

 

Rømmegrøt 

 6 dl seterrømme

4, 5 dl hvetemel

1,5 dl melk

salt og sukker etter smak

 

Ha rømmen i en kjele og rør til den koker opp. Kok den under lokk i ca 10 minutter. Tilsett halve melet og rør forsiktig til grøten skiller seg og smøret pipler frem . Øs av så mye fett du ønsker,  og bruk dette varmt som smørøyer ved servering. Dette tar litt tid og værforsiktig så det ikke brenner seg i bunnen av kjelen. Rør inn resten av melet og spe med kokende melk til grøten er passe tykk. La den småkoke i 15 minutter og rør av og til. Smak til med salt og evt litt sukker. Server med smør, sukker og evt spekemat .