1 l rømmegrøt fra Avdem
100 g tørket reinsdyrhjerte fra Fjellvilt
1 ss smør fra Avdem
Rømmegrøten varmes opp forsiktig i en kjele og anrettes med nyskårne skiver av reinsdyrhjerte. Ha over kanelsmuler og en smørklatt like før servering.
Kanelsmuler
100 g godt brød, uten skorpe
1 ss sukker
½ ss kanel
1 ss smør fra Avdem
Smuldre brødet opp til grove smuler. Stek smulene i smør til de er gylne. Ha på sukker og kanel og stek til sukkeret er smeltet til karamell. Legg smulene på tørkepapir så de blir kalde og sprø.
Rømmegrøt
6 dl seterrømme
4, 5 dl hvetemel
1,5 dl melk
salt og sukker etter smak
Ha rømmen i en kjele og rør til den koker opp. Kok den under lokk i ca 10 minutter. Tilsett halve melet og rør forsiktig til grøten skiller seg og smøret pipler frem . Øs av så mye fett du ønsker, og bruk dette varmt som smørøyer ved servering. Dette tar litt tid og værforsiktig så det ikke brenner seg i bunnen av kjelen. Rør inn resten av melet og spe med kokende melk til grøten er passe tykk. La den småkoke i 15 minutter og rør av og til. Smak til med salt og evt litt sukker. Server med smør, sukker og evt spekemat .