FOTO stian Broch
KOKK rune bjørneng og mads kjøllmoen
appetitt 3/2016
500 g svinefarse
5 fedd hvitløk
2 røde chili
1 grønn chili
1 ingefær, skrelt
3 sjalottløk
sweet soya saus
riseddik
sesamolje
chili-flakes
vårløk
sprø løk
sprøstekt hvitløk
svart sesam
wonton-papir
Start med å lage en buljong med masse smaker fra Asia basert på oksekraft. Kutt hvitløk, chili, ingefær og sjalottløk i små biter. Kjør så farsen i en kjøkkenmaskin, mens du sper med buljongen. Når farsen har en fast, men klissete konsistens vender man inn alle de kuttede grønsakene.
Legg wonton-papir utover benken, smør kantene med pisket eggeplomme. Legg ca. 1 ss med svinefarse i midten av hvert papir, brett fra kant til kant. Wontonene dampes i bambuskurv i 6 minutter, eller steames i ovn. Sausen lages på 5 deler sweet soya saus, 1 del riseddik og 1 del sesamolje. Dette varmes opp og smakes til med sitron og chili-flakes.
Miks sprøstekt løk og hvitløk sammen med svarte og hvite sesamfrø. Ha denne blandingen over wontonene ved servering. Avslutt med finsnittet vårløk.