Forett / småretter Kjøtt Spicy wontons

Spicy wontons>

500 g svinefarse

5 fedd hvitløk

2 røde chili

1 grønn chili

1 ingefær, skrelt

3 sjalottløk

sweet soya saus

riseddik

sesamolje

chili-flakes

vårløk

sprø løk

sprøstekt hvitløk

svart sesam

wonton-papir

 

Start med å lage en buljong med masse smaker fra Asia basert på oksekraft. Kutt hvitløk, chili, ingefær og sjalottløk i små biter. Kjør så farsen i en kjøkkenmaskin, mens du sper med buljongen. Når farsen har en fast, men klissete konsistens vender man inn alle de kuttede grønsakene.

 

Legg wonton-papir utover benken, smør kantene med pisket eggeplomme. Legg ca. 1 ss med svinefarse i midten av hvert papir, brett fra kant til kant. Wontonene dampes i bambuskurv i 6 minutter, eller steames i ovn. Sausen lages på 5 deler sweet soya saus, 1 del riseddik og 1 del sesamolje. Dette varmes opp og smakes til med sitron og chili-flakes.  

Miks sprøstekt løk og hvitløk sammen med svarte og hvite sesamfrø. Ha denne blandingen over wontonene ved servering. Avslutt med finsnittet vårløk.