Forett / småretter vilt Rømmegrøt, røkte reinsdyrhjerter, salt smør med plommeeddik

Rømmegrøt, røkte reinsdyrhjerter, salt smør med plommeeddik>

520 g rømme

600 g melk

40 g mel

40 g siktet hvetemel

smak til med salt og hvit eddik

 

Ha rømme i en kjele og varm sakte opp til koking. Tilsett siktet mel gradvis som til en hvit saus. Når fettet begynner og skille seg ut, helles det av. Fortsett prosessen med melet og press forsiktig for skille ut mer av fettet.

Så snart melet er kokt ut og  mye fett har kommet ut av rømmen, tilsettes melken forsiktig og røres inn til det ligner på bechamelsaus. Når all melk er i, tas grøten av varmen og krydres med salt og eddik.

 

Røkt og tørket reinsdyrhjerte

18 reinsdyrhjerter

8 l kaldt vann

400 g salt

 

Ta 1 l vann, la det simre opp og oppløs deretter saltet. Bruk resten av det kalde vannet for å avkjøle saltlaken. Legg hjertene i laken i 12 timer. Ta hjertene opp av laken og tørk med et håndkle. La dem tørke avdekket i 1 time i kjøleskapet.

Røyk 3 ganger med høy. Legg dem i sousvide-skuffene på en non-stick matte. Dehydrer hjertene på 60 °C i 36-48 timer, avhengig av størrelsen. Når de er kalde rives de med et microplanejern.

 

Brun smør og plommeeddik

Brun smør og tilsett plommeeddik. Varm forsiktig slik at eddiklukten og smak reduseres noe og bare gir en god og rund smak med litt sting. Fyll en passe bolle delvis med rømmegrøt. Dekk toppen helt jevnt med revne reinsdyrhjerter. Legg 1 ss med smør og plommeeddik i midten.