Grillretter fisk, skjell og skalldyr Gratinert sjøkreps og gressløk- og ingefærsmør

Gratinert sjøkreps og gressløk- og ingefærsmør >

Kan serveres som både forrett og hovedrett. Serveres gjerne med nybakt focaccia og ramsløkmajones

 

8 store og rå sjøkreps

200 g usaltet romtemperert meierismør

3 ss finhakket gressløk

1 ts revet fersk ingefær

salt og  pepper

2 sitroner

 

Kjør smøret i food prosessor med gressløk og ingefær. Smak til med salt, pepper og sitronsaft Del sjøkrepsen i to på langs. Fjern paven og fordel smøret på sjøkrepsene. Grill sjøkrepsene på direkte varme i 4-5 minutter. Grill dem kun med skallet ned og kjøttet opp. Del sitronen i båter og grill båtene til de har fått fint mønster og er karamelliserte. Servert på et stort fat med godt brød og god saus. Godt å dele, enkelt å nyte!