Grillretter fisk, skjell og skalldyr Scampi, salsa ananas og bacon

Scampi, salsa, ananas og bacon>

En enkel forrett på grill.

Store scampi, uten skall og renset.

1 fersk jalapeno, kan også grilles først, men ta ut frøene.

Kutt i veldig tynne strimler og husk hansker.

Om du ikke får tak i en fersk jalapeno, kan du bruke grønn paprika. 

Stek paprikastrimlene i en panne på veldig høy varme.

Kutt jalapeno fra boks i skiver og del i to.

Ta en pakke bacon og kutt den i to på tvers slik at skivene er halvparten så lange som vanlig.

Ta en scampi, legg paprika eller jalapeno i kuttet langs ryggen hvor du har renset dem.

Surr dem inn med en halv baconskive og legg dem på grillen.

Smaker kjempegodt på toppen av en grillet ananasskive.

Du kan feste dem sammen med noen tannpirkere når de kommer av grillen.

 

Nacho cheesesaus

Lag bechamel i en liten kjele

 70 g smeltet smør

20 g mel eller 1 ss

rør godt og tilsett 350 g melk

 

Når sausen er blitt tykk, tas kjelen fra varmen.

Finhakk alt du vil ha i; chorizo, rødløk og paprika, og stek dette i en panne.

Tilsett finhakket jalapeno, 150 g revet ost som cheddar, norvegia eller en blanding, litt tabasco, cholula, eller annen spicy peppersaus.

Bland alt under svak varme.

 

Guaccamole

saft fra 1 lime

¼ til en ½ hvitløkbåt, most eller revet på en microplane

 

Rør hvitløken i limesaften.

 

2-3 modne avocadoer

 

Mos alt sammen til en grov mos.

Pynt med hakket koriander, kuttede tomater eller finhakket løk, om ønskelig.

 

Salsa

Kjøp gjerne din favorittsalsa på flaske. For eksempel  La Costena-produktene. 

De finnes i nesten alle frukt- og grønnsakbutikker.

De finnes i 3 varianter: Salsa Mexicana Casera, Ranchera Salsa og Tomatillo Salsa. 

Hakk opp 1 kurv med tomater, velg en sort som smaker mye.

Finhakk en halv rødløk, litt koriander og 1-2 vårløk.

Bland dette sammen, med ½ -1 ferskpresset lime- eller sitronsaft og 1 ss god olivenolje.

Tilsett ½ - 1 hel flaske salsa og et par skjeer med Ranchera. Pass på – denne er ganske sterk.

Om du ønsker veldig spicy, tilsett litt finhakket jalapeno, eller en skje med røykt chipotle.

Her kan du mikse og trikse så mye du vil, gjerne med litt tabasco og cholula.

Voila, du har din egen salsa og den smaker mye bedre enn de som kommer rett fra flasken!

Du kan godt blande inn små terninger av mango, sølvløk, hvitløk og bladpersille.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev