FOTO stian Broch
KOKK eirik kittelsen og Angela Taliaferro
appetitt 2/2017
Shrimp & Grits er en typisk amerikansk sørstatsrett som er basert på grovmalte maisgryn, grits hvor det ytre skallet på maisen er fjernet ved hjelp av alkali, altså lut. Se etter corn grits i innvandrerbutikker. Det er mulig å bruke grov polenta, men koketiden kan da variere noe.
12-16 store saltvannsreker, rå uten skall
2 dl grits, evt. grov polenta
6 dl grønnsaksbuljong
2 ss kremfløte
4-6 ss revet, moden cheddarost
1 dl Valentinasaus eller annen «mild» hot sauce
1 dl hvitvin
salt og pepper
Krydre rekene med salt og pepper og stek på høy temperatur i panne eller på grill. Legg til side. Kok grits i 20-30 minutter eller til «grøten» får ønsket tekstur. Ha i kremfløte og cheddarost og rør om. Kok inn hvitvinen til ca. halvparten og hell i Valentinasaus. Hold dette varmt.
Legg opp grits i en dyp tallerken. Legg rekene på toppen og sausen rundt. Pynt med korianderblader eller persille.