Grillretter fisk, skjell og skalldyr Shrimp & Grits maisgrøt, ost og reker

Shrimp & Grits maisgrøt med ost og reker>

Shrimp & Grits er en typisk amerikansk sørstatsrett som er basert på grovmalte maisgryn, grits hvor det ytre skallet på maisen er fjernet ved hjelp av alkali, altså lut. Se etter corn grits i innvandrerbutikker. Det er mulig å bruke grov polenta, men koketiden kan da variere noe.

 

12-16 store saltvannsreker, rå uten skall

2 dl grits, evt. grov polenta

6 dl grønnsaksbuljong

2 ss kremfløte

4-6 ss revet, moden cheddarost

1 dl Valentinasaus eller annen «mild» hot sauce

1 dl hvitvin

salt og pepper

 

Krydre rekene med salt og pepper og stek på høy temperatur i panne eller på grill. Legg til side. Kok grits i 20-30 minutter eller til «grøten» får ønsket tekstur. Ha i kremfløte og cheddarost og rør om. Kok inn hvitvinen til ca. halvparten og hell i Valentinasaus. Hold dette varmt.

Legg opp grits i en dyp tallerken. Legg rekene på toppen og sausen rundt. Pynt med korianderblader eller persille.