Grillretter fjækre BBQ chicken-sandwich

BBQ chicken-sandwich>

Råvare: Hel kylling, ca. 2 kg

Utstyr: Traeger Pelletgrill

Brensel: 100 % eik trepellets

Metode: Indirekte varmrøyking, BBQ, lav temperatur

 

Bland ut 1 dl salt og 1,5 dl rørsukker i 4 liter vann. Legg kyllingen i  oppløsningen og sett på kjøl over natten eller minimum 4 timer. Nå er kyllingen sukkersaltet, eller «brined» noe som gjør at du får et supersaftig resultat ved grilling. Metoden kan også brukes på svinekjøtt, skinke etc. for et saftigere resultat. Ta ut kyllingen, tørk av og gni inn med salt og pepper. Sett grillens termostat til 140 °C. Legg på kyllingen med brystet ned.

Etter ca. 45 minutter snur du kyllingen. Når kjernetemperaturen, innerst i brystet eller på innsiden av låret viser 70 °C, tar du fuglen ut og legger den på et lunt sted mens du prepper sandwichen slik du liker den best. Vi brukte skivet avocado, grillet paprika og koriander.

Del opp kyllingen etter ønske, ta frem ditt favorittbrød og last opp så mye du klarer å bite over.