Grillretter frukt og bær Coconut limepai

Coconut limepai>

Paideig         

200 g hvetemel                                                                              

klype salt                                                                                          

120 g smør, veldig kaldt                                                                           

5 ss veldig kaldt vann, helst med isbiter i                       

 

Kjør hvetemel og salt i en kjøkkenhakkemaskin, om du har det. Tilsett smør i små terninger, gni med fingrene eller med puls på maskinen til den ligner våt sand. Tilsett vann og puls 2-3 ganger til.  Stopp akkurat når deigen fester sammen.

Ta den ut, pass på at smøret er integrert. Del deigen i to. Rull ut til ca. 3 mm tykk deigleiv.  Lag prikker med en gaffel, legg over paiformen og klipp av ekstra deig på sidene. Pass at du har nok til å lage kant med fingrene.

Legg aluminiumsfolie eller bakepapir med tørre bønner, eller keramiske kuler, som dekker hele bunnen. Stek på 200 °C til den helt ferdig.  Du må løfte papir eller folien for å se bunnen. Den skal ikke se våt ut. Når den ser tørr og gjennomstekt ut, men ikke brun, er den ferdig.

 

Coconut limepai

4 egg

200 g hvitt sukker

340 g lys sirup

70 g smeltet smør

¼ ss salt

100 g kokoskrem eller melk, helst krem

150 g kokos 

2 ss kokospulver, kjøpes i asiatiske butikker

2-4 ss limesaft

 

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og fyll blandingen i en ferdig stekt paibunn. Stek den på 165 °C på varmluft eller 180 °C i ovnen med undervarme. Unngå overvarme ellers blir toppen av paien for mye stekt.

Tiden i ovnen varierer, men det tar fra 40-60 minutter. Hele paien skal være fast når den kommer ut av ovnen.