FOTO stian Broch
KOKK eirik kittelsen og Angela Taliaferro
appetitt 2/2017
Cornbread
3,5 dl kefir, cultura melk, eller yoghurt naturell
3 egg
125 g smeltet smør eller olje
Bland dette sammen i en bolle. I en annen bolle blandes
240 g fint maismel, dette er ikke det samme som maizena maismel. Tilsett 160 g hvetemel, om du ønsker 100 % glutenfri kan du erstatte dette med en glutenfri melblanding eller havremel, eller en annen type glutenfritt mel.
Tilsett
2 ss bakepulver
1 ss natron
½ ts salt
1 ss sukker, dropp sukker om du erstatter med en glutenfri melblanding
1 boks mais og ½ boks mais uten væske
1 ss finhakkede jalapeno
Smør formen godt med fett så det ikke sitter fast. Bruk muffinsformer, minilangpanne, eller støpejerngryte, denne må være forvarmet. Hell smør i det våte og rør godt, deretter de tørre ingrediensene i det våte og bland alt sammen.
Tilsett mais og jalapeno om ønskelig. Hell deigen i formen. Stek på 180 °C i 15-25 minutter avhengig av formtypen du velger. Muffinsform tar mindre tid enn langpanne. Støpejerngryte steker lynraskt siden den er forvarmet. Om du bruker en luftovn må du senke temperaturen til ca. 165 °C.
Bruk en tannpirker i midten for å se om deigen er ferdig stekt. La dem kjøle ned i 5-10 minutter før du prøver å ta dem ut av formen. Men ikke vent lengre enn dette fordi de skal begynne å svette.
Babyback ribs
Fjern membranen på bensiden. Dette gjøres enkelt ved å pirke den løs med fingeren for så å dra den av med litt tørkepapir.
Dryss et godt lag med rub på både kjøtt- og bensiden.Jeg liker å begynne med beinsiden for å ta «presentasjonssiden» til slutt.Plasser kjøttet i en smoker eller indirekte på en grill som holder 120 °C og la det smoke i 2-3 timer.Ribsen er ferdig når den bøyer seg 90 grader når du holder den i midten og begynner å sprekke opp. Babyback ribs skal ikke falle av beina.
Spareribs
Fjern membranen på bensiden. Dette gjøres enkelt ved å pirke den løs med fingeren for så å dra den av med litt tørkepapir.Dryss et godt lag med rub på både kjøtt- og bensiden. Da spareribs er vesentlig større enn baby back ribs tar de også mye lengre tid å tilberede. 4-6 timer er ikke uvanlig.
Vi smoker dem rett på risten hele tiden på restauranten, men hjemme kan du godt følge den klassiske 3-2-1-metoden. 3 timer på risten og spray med eplesidereddik hver time. Så 2 timer i folie med en liten skvett eplejuice. Til slutt 1 time tilbake på risten uten folie for og la dem sette seg igjen og få en flott farge.
Siste 15 minuttene av steketiden kan de pensles med en god hjemmelaget barbecuesaus om ønskelig. På restauranten pensler vi ikke saus på noe kjøtt, men lar heller gjesten påføre om de ønsker det. God barbecue trenger ingen saus. Den skal være saftig og smaksrik nok alene.