Grillretter kjøtt Bacon- og foie gras-slider

Bacon- og foie gras-slider>

Porsjert bacon

600 g bacon

2 grovkuttede løk

1 laurbærblad

1 grovkuttet gulrot

2 stilker rosmarin

 

Ha bacon, vann, løk, laurbærblad, gulrot og rosmarin i en kjele. Kok opp og la baconet trekke på 80 °C i ca 1 time.

Ta ut baconet av laken og kjøl ned under press. Kutt i skiver og legg på grillen.

 

Foie gras

4 skiver gås- eller andelever, 70-80 g

maldonsalt og pepper

 

Leveren skal ha romtemperatur. Bruk høy varme på grillen.

Legg på leveren, grill en side i ca 20 sekunder. Snu og gjør det samme på andre siden.

Dryss over med maldonsalt.

 

Maismuffins til slider

150 g mykt smør

2 egg

2 dl skummet kulturmelk

3 dl hvetemel

3 dl polentagryn, mikset til pulver

2 ts bakepulver

½ ts salt

1 ss hakket rosmarin

25 g tørrgjær

 

Sett ovnen på 170 °C. Bland smør, egg og kulturmelk.

Bland sammen de tørre ingrediensene og rør sammen. Fordel røren i maisformer.

Stek midt i ovnen i ca 25 minutter.

Hamburgerbrød bør pensles med olje når de grilles så de ikke blir tørre.