Grillretter kjøtt Saigon ribeye med papayasalat

Saigon ribeye med papayasalat >

Råvare: Fersk entrecôte uten ben

Utstyr: Keramisk Kamado-grill

Brensel: Trekull av hardwood

Metode: Direkte grilling under lokk, middels høy temperatur

 

Saigon-rub til kjøttet

4 finhakkede hvitløksbåter

2 ss finhakket limegress

2 ss østersaus

2 ss soyasaus

1 ss sort pepper eller sambal oelek

 

Ingrediensene blandes godt i en morter . Skjær entrecôten i kuber på ca. 2x2 cm og bland rub’en med kjøttet i en blandebolle. La stå i 30-60 minutter. Monter kjøttet på grillspidd. Grill under lokk på 160-180 °C til kjøttet har ønsket brunfarge.

 

Papayasalat

2 deler grønn papaya

1 del gulrot

1 bunt Thai-basilikum

 

Finstrimle ingrediensene med asiatisk mandolin.

 

Dressing

6 cl riseddik

12 cl soyasaus

1 ts tabasco

2 ts brunt sukker

 

Bland godt med stavmikser. Vend salaten i dressingen godt i en stor bolle før servering.