Grillretter kjøtt Svinenakke med tyske asparges

Svinenakke med tyske asparges>

700 g svinenakke

1 bunt hvite asparges

1 plante vannkarse

1 bunt reddiker, i skiver

saften av en sitron

4 dl olivenolje

salt og pepper

 

Svinenakken grilles på middels høy varme i ca 30 minutter og  pensles underveis med grillmarinade. Etter endt grilltid bør den hvile i 5 minutter på lav varme før den deles i skiver. Aspargesen kokes i saltet smørvann i 3 minutter før den legges på grillen i ca ett minutt. Vend sammen med reddiker og karse og smak til med salt, pepper, olivenolje og sitron. En skje med god sennep smaker godt til.  

 

Grillolje til pensling

1 dl temperert smør

innmaten fra 1 chili

½ dl olivenolje

en klype sellerisalt

saften fra ½ sitron

salt og pepper

 

Bland sammen til en glatt røre.