Grillretter kjøtt Côtes du boeuf, pommes anglaise og cæsarsalat

Côtes du boeuf, pommes anglaise og cæsarsalat >

1 stykke côtes bæuf, fra din lokale slakter

6 faste store poteter

2 romanosalat

1 dl majonesbase

4 salte finkuttede ansjoser

2 ss finrevet parmesan

maldonsalt og nykvernet sort pepper

god olivenolje

 

Grillpensling

4 fedd knust hvitløk

2 kvaster rosmarin

4 ss olivenolje

skall fra en økologisk sitron

 

Pommes anglaise

Potetene kokes lett i saltet vann med skall og litt olivenolje til de er nesten møre. Tørk godt av og del dem opp i kuber før de legges på et brett med olivenolje, krydre med maldonsalt og nykvernet sort pepper. Stek potetene i ovnen til de er crispy og gylne på utsiden.

 

Cotes du boeuf

Kjøttet gnis inn med grillpenslingen og grilles på mellomhøy varme til det får en mørk grillfarge. Legg det så over på en mindre varm del av grillen hvor det får hvile seg ferdig. Stykket på ca 500 g tar ca 30 minutter til medium, men pass på hele tiden.

 

Cæsarsalat med dressing

Bland majonesen med ansjos, sitronsaft, salt, pepper og parmesan. Vend så romanosalaten inn med dressingen, og strø over med hvitløkkrutonger.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev