1 stykke côtes bæuf, fra din lokale slakter
6 faste store poteter
2 romanosalat
1 dl majonesbase
4 salte finkuttede ansjoser
2 ss finrevet parmesan
maldonsalt og nykvernet sort pepper
god olivenolje
Grillpensling
4 fedd knust hvitløk
2 kvaster rosmarin
4 ss olivenolje
skall fra en økologisk sitron
Pommes anglaise
Potetene kokes lett i saltet vann med skall og litt olivenolje til de er nesten møre. Tørk godt av og del dem opp i kuber før de legges på et brett med olivenolje, krydre med maldonsalt og nykvernet sort pepper. Stek potetene i ovnen til de er crispy og gylne på utsiden.
Cotes du boeuf
Kjøttet gnis inn med grillpenslingen og grilles på mellomhøy varme til det får en mørk grillfarge. Legg det så over på en mindre varm del av grillen hvor det får hvile seg ferdig. Stykket på ca 500 g tar ca 30 minutter til medium, men pass på hele tiden.
Cæsarsalat med dressing
Bland majonesen med ansjos, sitronsaft, salt, pepper og parmesan. Vend så romanosalaten inn med dressingen, og strø over med hvitløkkrutonger.