Grillretter lam Helgrillet lammelår

Helgrillet lammelår>

1 lammelår

4 ss olje

3 ts urtesalt

1 ts pepper

3 ss diverse hakkede urter

 

Pensle lammelåret med olje og gni det inn med salt, pepper og urter.

Grill vekselvis over varm og mindre varm grill. Snu ofte. Du bør ha grill med lokk for å få steken saftig og god. Siden dette tar forholdsvis lang tid,

kan du godt fortsette stekingen i stekeovnen og legge den på grillen når det gjenstår ca 20 minutter. Bruk steketermometer mot slutten for å kontrollere varmen.

Den får en rosa snittflate ved ca 65 °C og grå ved 75 °C.

Steketiden er 1,5-2 timer.

La steken hvile i 20 minutter før den skjæres opp.

Severe lammelåret i skiver og skjær den gjerne opp ved bordet. Server med couscous og grillede grønnsaker som auberginer,

squash eller paprika.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev