Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Gratinert krabbe, krabbekaker, mango og chili

Gratinert krabbe, krabbekaker, mango og chili>

100 g rød fiskefilet

200 g hvit fiskefilet

20 g fersk koriander

3 hele taskekrabber

3 hele chili

1 mango

50 g smør

1 sjalottløk

1 dl melk

1 helt egg

3 eggeplommer

1 dl hvitvin

½ loff

 

Rens krabbehodene for kjøtt og behold klørne hele. Del en chili, fjern frøene og finhakk den. Finhakk sjalottløk og koriander.

 

Krabbekakefarse

Kutt opp fisken i små terninger og sett det 10 minutter i fryseren. Kjør så fiskebitene opp i en blender med ½ ts salt.

Tilsett ett helt egg og melken forsiktig gradvis i massen. Når fiskefarsen er ferdigblandet tilsettes chili, sjalottløk, koriander og halvparten av krabbekjøttet fra krabbehodet.

Sett farsen kaldt i 15 minutter før du steker små krabbekaker på moderat varme  i smør.

 

Toast

Skjær avlange skiver med loff og fjern skorpen. Stek toasten med smør i pannen. Fordel resten av krabbekjøttet ut over toasten.

 

Sabayonne

Pisk eggeplommer og hvitvin over vannbad til det tykner. Fordel sabayonne ut over krabbetoastene og sett dem inn i forvarmet ovn på 200 °C med overvarme slik at de får en gyllen overflate. Anrett toasten på en tallerken med de stekte krabbekakene og krabbeklørne. Pynt med finhakket chili og skiver av mango og koriander.