Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Grillet sjøkreps-salat

Grillet sjøkreps-salat>

2 hoder hjertesalat

spiselige sommerblomster, ringblomster, blomkarse, roser

 

Fritert potet

6-8 små nypoteter

frityrolje

salt

 

Potetene kuttes i tynne skiver og friteres til de er gylne.

La dem renne av på papir og krydre med salt.

 

Sjøkreps

50 g urter kjørvel, dill, gressløk

1 dl rapsolje

salt og pepper

 

Finhakk urtene og bland med oljen. Del sjøkrepshalene i to og smør på urteoljen.

Krydre med salt og pepper.

Grilles i ovnen eller på sterk varme på grillen ca 2 minutter.

 

Honningdressing

½ dl eplecidereddik

2 ss honning

1 ss sennep

salt

pepper

rapsolje

1 sjalottløk

 

Finhakk sjalottløken. Bland den med eddik, sennep og honning i en bolle.

Pisk kraftig mens du sper med rapsoljen i en tynn stråle.

Spe til dressingen blir tykk og luftig. Smak til med salt og pepper.

Bland salaten med dressingen like før servering. Anrettes sammen med sjøkreps, poteter og blomster.

Du kan også bruke sjøgress hvis du får tak i.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev