FOTO stian Broch
KOKK lars berbusmel og simon engen
appetitt 2/2017
Tørrfisk
Tørrfisken krydres med salt, pepper og litt solsikkeolje. Grilles i grillpanne med riller. Når fisken snus, tilsettes 1ss smør og en god skvis sitron. Da kan den bare ligge og bruse i smør i 2 minutter.
Posjert egg
Vann med eddik og litt salt kokes opp. Skru ned varmen og lag malstrøm i vannet med visp før du tilsetter klekket egg. Snu litt på egget hvert 30. sekund slik at det blir jevnt kokt. Når egget er «bløtkokt» er det klart, det tar ca. 3 minutter.
Aîolipoteter
Aîoli
1 eggeplomme
2 dl solsikkeolje
1 ss olivenolje
1 hvitløksfedd
1 ts dijonsennep
1 ss hvitvinseddik
sitron, salt og pepper
Visp sammen alt til majones. Mandelpoteter skrelles og kuttes i gode terninger. Friteres først ved lav temperatur, deretter på høy temperatur. La dem renne av seg og bland med aîoli og finhakket gressløk.
Ertepuré
Frosne, grønne erter dyppes i kokende saltvann i 4 minutter. Kjør deretter i blender med smør og litt fløte, salt og pepper.
Baconsmør
Skjær godt bacon i terninger og stek lenge ved lav temperatur sammen med smør. Når baconet er passe sprøtt, er det klart.