Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Grillet tørrfisk, posjert måsegg, aîolipoteter, ertepuré og baconsmør

Grillet tørrfisk, posjert måsegg, aîolipoteter, ertepuré og baconsmør>

Tørrfisk

Tørrfisken krydres med salt, pepper og litt solsikkeolje. Grilles i grillpanne med riller. Når fisken snus, tilsettes 1ss smør og en god skvis sitron. Da kan den bare ligge og bruse i smør i 2 minutter.

 

Posjert egg

Vann med eddik og litt salt kokes opp. Skru ned varmen og lag malstrøm i vannet med visp før du tilsetter klekket egg. Snu litt på egget hvert 30. sekund slik at det blir jevnt kokt. Når egget er «bløtkokt» er det klart, det tar ca. 3 minutter.

 

Aîolipoteter

 

Aîoli

1 eggeplomme

2 dl solsikkeolje

1 ss olivenolje

1 hvitløksfedd

1 ts dijonsennep

1 ss hvitvinseddik

sitron, salt og pepper

 

Visp sammen alt til majones. Mandelpoteter skrelles og kuttes i gode terninger. Friteres først ved lav temperatur, deretter på høy temperatur. La dem renne av seg og bland med aîoli og finhakket gressløk.

 

Ertepuré

Frosne, grønne erter dyppes i kokende saltvann i 4 minutter. Kjør deretter i blender med smør og litt fløte, salt og pepper.

 

Baconsmør

Skjær godt bacon i terninger og stek lenge ved lav temperatur sammen med smør. Når baconet er passe sprøtt, er det klart.