Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr grillet tunfisk

grillet tunfisk >

750 g tunfiskfilet, delt i like stykker

2 ss olivenolje

maldonsalt

kvernet sort pepper

4 store hvite asparges eller 8 små

4 vårløk

1 siciliansk sitron

 

Del fiskefileten i like biter og pensle filetene med extra virgine olivenolje. Ha på knust maldonsalt og kvernet sort pepper. Legg tunfiskstykkene på en tallerken og klargjør til grilling.

Kok opp en kjele med lettsaltet vann og skrell aspargesene mens du venter. Kok dem passe møre, legg dem i iskaldt vann og  tørk dem på ett kjøkkenklede. Pensle aspargesen med resten av olivenoljen, grill til fint grillmønster og legg dem på brett.

Grill tunfisken til den slipper taket på grillen, legg den på brett sammen med aspargesen og bak dette i ovn i 5 minutter på 160 °C. 

Kutt vårløk i små biter og fres den lett i en panne, tilsett saft av sitron og eventuelt litt olivenolje. Anrett alt på tallerken, tunfisken skal ha en rå kjerne. Den grillede tunfisken kan også serveres med tomat- og løksalat tilsmakt med rødvinsvinaigrette.