1 breiflabbhale, ca 1,2 kg
2 rødbeter
2 gulbeter
2 polkabeter
8 cherrytomater
2 sjalottløk
10 g fennikelfrø
10 g korianderfrø
0,5 dl extra virgin olivenolje
700 g grovsalt
salt og pepper
Renskjær breiflabbhalen for sener og hinner. Rist koriander og fennikelfrø i stekepannen til de blir aromatiske. Gni breiflabbhalen inn med salt, pepper og ristet koriander og fennikelfrø. Bak fisken i ovnen på 160 °C i 20 minutter. Dette kan variere litt i forhold til størrelse. La fisken hvile i 10-15 minutter før servering. Del cherrytomatene i to og legg dem utover på ett stekebrett. Dryss over salt og pepper.
Tørk tomatene på 120 °C i 1,5 time. Kutt av bunnen på betene og sjalottløken, men la skallet være på. Dekk en ildfastform med grovsalt og sett betene og løken oppå. Bak dem i ovnen på 180 °C til de er møre. Avkjøl og skrell betene og løken.
Kutt betene i båter og løken i tykke skiver. Beter og løk varmes opp i en kjele med litt smør før servering. Smak til med salt og pepper. Ta vare på sjyen som blir i kjelen. Bland denne med olivenolje og bruk den som saus.