Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Helstekt vill piggvar, poteter og krondill

Helstekt vill piggvar, poteter og krondill>

1 passe stor piggvar

smør og olje, til steking

timian og hvitløk, etter smak

reven pepperrot

salt og pepper

redusert kyllingkraft med urter

 

Fjern hodet på piggvaren og del den på langs ved ryggen.

Stek den hel i en panne på begge sider i 3-4 minutter i olje på høy varme. 

Avslutt med smør i pannen og øs over fisken til den får en gyllen farge.

Ta av skinnet forsiktig før servering og pensle med redusert kyllingkraft med urter.

Riv over fersk pepperrot.

 

Småpoteter i bechamel med krondill

små amadinepoteter, av lik størrelse

3 dl bechamelsaus, i passe konsistens

fint plukket krondill og noen hele klaser

 

Kok potetene myke. Vend dem i bechamel og krondill og smak til med salt og pepper.

 

Neper, steinsopp og løyrom

Skrell nepene og kok dem i  vann med litt smør.

Kutt fersk steinsopp i biter og stek med litt smør.

Lag en lett smørsaus på kyllingkraft og stekt steinsopp som reduseres og smør piskes inn.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev