Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Poteter kokt i saltvann og vingetang, røkte blåskjell og smør

Poteter kokt i saltvann og vingetang, røkte blåskjell og smør>

5 småpoteter per pers

1-2 blad vingetang

havsalt

 

Potetene trekkes langsomt i godt saltet vann og tang. 5 blåskjell pr pers, dampes raskt og kaldrøykes.

 

Tangsmør

Tørk og stek tangen i ovnen til det er helt tørt. Kjøres til pulver i blender og blandes med smør.

 

 

Syltet knutekål

Kuttes i tynne skiver på mandolin og stikkes ut i små disker. «Dustes» med tangpulver på den ene siden.

 

 

Sortkål chips

Sortkålen friteres, saltes og rennes av på klede.

 

De kokte potetene løftes opp fra salt-/tangvannet og glaseres i en kasserolle med tangsmør, finhakket sjalottløk, gressløk, ristet sort pepper, maldonsalt og sitron. Anrettes med et røkt blåskjell per potet, syltet knutekål, fritert sortkål, frisk dill og salturt.