Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Råmarinert laks og torsk med confitert eggeplomme

Råmarinert laks og torsk med confitert eggeplomme>

4 dl rapsolje

4 økologiske eggeplommer

200 g laksefilet, uten skinn og ben

200 g torskefilet, uten skinn og ben

4 ss olivenolje

4 ss sitronsaft

2 vårløk, i ringer

4 ss kapers

salt og pepper

 

Varm opp rapsoljen til 65 °C. Legg eggeplommene forsiktig oppi oljen og la eggeplommene ligge i ca. 30-40 minutter. Avkjøl. Løft ut eggeplommene like før servering og tørk dem lett av på et tørkepapir. Skjær fisken i tynne skiver og fordel utover tallerkener eller serveringsfat.

Bland olivenolje, sitronsaft, vårløk og kapers. Topp fisken med olivenoljeblandingen og la det ligge i ca. 15 minutter før servering. Topp fisken med confiterte eggeplommer og friske urter like før servering.