Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Ravioli bacalao

Ravioli bacalao>

Fyll

200 g utvannet klippfisk

4 dl olivenolje

2 fedd hvitløk

tørkede chiliflakes

 

Pastadeig

500 g tipo 00 mel

12 eggeplommer

1 ts salt

2 ts olivenolje

1 dl hvitvin

2 gul paprika

2 rød paprika

100 g oliven

2 fedd hvitløk

12 basilikumblader

 

Kjør alt til pastadeigen i en kjøkkenmaskin med eltekrok og kna den sammen til en smidig deig. La den hvile i 2 timer. Kok klippfisken i olje på cirka 100 °C i ovnen i 45 minutter med hvitløk. Ta den opp og la fisken kjølne. Kjør fisken i en blender sammen med hvitløken og litt av oljen. Smak til med fersk chili.

Kjevle ut pastadeigen på en pastamaskin. Legg på små boller med fyll. Pensle alle kanter med litt vann. Legg en pastaplate opp på fyllet og stikk ut ravioli i passe størrelse. Ovnsbak, skrell og strimle paprikaen. Stek hvitløk i skiver i olivenolje på svak varme og ha opp i paprika, vin og oliven. Kok i 3 minutter og ha i revet basilikum. Kok raviolien i lettsaltet vann i cirka 5 minutter og tilsett sausen.