FOTO fredrik Rnge
KOKK christian Andre Pettersen
appetitt 3/2016
3 sjøkreps
1 kvast basilikum
4 limeblader
1 liten knoll ingefær
1 ts solsikkeolje
3 dråper sesamolje
20 g smør
Basilikum og limeblader finkuttes og ingefær rives med en microplane. Ha i 3 dråper sesamolje i marinadeblandingen. Klipp av mageskallet på sjøkrepsen og pensle kjøttet med basilikum- og limemarinaden. Grill sjøkrepsen på under- og oversiden i ca. 3-4 min, avhengig av størrelse på sjøkrepsen.Avslutt grillingen med magesiden opp. Ha på smøret og ponzu- og teriyakisaus.
Ponzu- og teriyaki
1 dl soya
1 ss limejuice
1 ss ponzu
1 halv lime og zest
1 dl teriyakisaus
Alle ingredienser blandes sammen og has på de grillede sjøkrepsene.
Garnityr
¼ piri piri
1 sitrongress
1 knutekål
½ rødløk
pepperrot
1 ss riseddik
1 ss sukker
1 ts fish sauce
1 kvast basilikum
Bland sammen riseddik, sukker, fish sauce og finkuttet piri piri. Finkutt rødløk, sitrongress og knutekål i tynne skiver og mariner opp i riseddik-miksen.
Legg garnityret over sjøkrepsene og avslutt med revet pepperrot og basilikum.