Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Torsk, rogn og rømme

Torsk, rogn og rømme >

600 g torsk rygg, hel bit, skinn og beinfri

grovt havsalt

 

Dekk torskefileten i havsalt og legg den i kjøleskapet i 20 minutter. Skyll den videre  i kaldt vann og rull den hardt i klingfilm. Damp rullen  i ovnen i ca 4-6 minutter avhengig av størrelse, den skal ikke bli helt klar. Kjøl ned.  Ved servering skjæres den i 4 evne biter. Varm bitene  i melk på 60 ° C.

 

Torskrognsaus

1 torskrogn

3 dl rømme

3 ss  syltelake,  1-1-1 salt ,eddik 7% ,vann

havsalt etter smak

 

Legg rognen i grovsalt i 24 timer. Skyll den og røyk den. Passer den for og  få den ren fra hinner. Kok ned rømmen til den blir tykk, bland den opp med litt syltelake. Rør inn den røkte rognen ved servering.

 

Tørket og torskmage

1 buk av torsk, renskåret

20 g salt

10 g sukker

5 einerbær

1 ts fennikel

10 kvister timian

 

Gni in torsken inn med krydderet og  grav den i 2 dager i kjøleskapet. Skyll den videre i kaldt vann. Tørk den i en dehydrater til den er helt tørr. Riv den i fine tråder og stek den sprø i olje. Server oppe på fisken med fritert torskskinn.

 

Jordskokk

6 vasket og renset jordskokk

syltelake

smør

 

Stek fire jordskokk i pannen og bryn dem klart i brunet smør  og  salte dem. Skiv to jordskokker tynt på mandolin og legg dem i isvann . Vend cruditen i syltelake før servering Legg opp som på bildet, pynt med fin og ung timian.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev