Hovedretter Fjærkre Blodpudding og kyllinghjerter

Blodpudding og kyllinghjerter>

Blodpudding i 1 brødform

 

Dekk innsiden av brødformen med plastfolie.

 

500 ml ferskt griseblod

200 ml kremfløte

200 g romtemperert smør

300 g kvernet spekk

4 kvister rosmarin

en handfull salvie

2 fedd hvitløk, finhakket

200 ml rødvin

20 g salt

20 g kvernet pepper

20 g knust einebær

30 g knust korianderfrø

3 knust nellikspiker

1 knust stjerneanis

300 g finkuttet kepaløk

150 g hvetemel

 

Svett løken til den blir gyllen i en kjele. Tilsett vin, krydder og urter.

Kok i ca. fem minutter og tilsett blandingen i griseblodet. Tilsett smør, spekk, mel, salt og pepper.

Bland alt sammen i en foodprosessor til røren blir jevn.

Tilbakefør røren i kjelen og varm på middels varme, rør jevnlig så den ikke blir brent i bunnen.

Når den når 65 °C er den ferdig. Sil blandingen opp i brødformen. Sett formen i et vannbad i ovnen på 140 °C i en time.

Ta den ut og kjøl ned. Legg den under press over natta i kjøleskapet.

Skjær 2 cm tykke skiver av puddingen, salt og pepre og stek skivene i en varm stekepanne med rapsolje.

Stek på begge sider.

 

Kyllinghjerter

100 g kyllinghjerter

salt og pepper

 

La hjertene ligge i melk over natta for og trekke ut all blod. Skyll og tørk neste dag.

Sett stekepannen på høy varme og tilsett rapsolje. Stek dem i ca. 30 sekunder.

Tilsett smør og stek i ytterligere 10 sekunder.

La hjertene hvile i ett minutt før du deler dem i to.

 

Garnityr til blodpudding og kyllinghjerter

30 g stangselleri, skåret i tynne strimler

salat som Red rhubarb, mizuna og spinat

noe druer, uten sten

god olivenolje

 

Legg de oppskårede bitene pent på en tallerken og dander med resten av garnityret rundt som på bildet.

Krydre med salt og pepper og springle med god olje.