konfiterte andelår
4 andelår
solsikkeolje
10 fedd hvitløk
1 purreløk
Legg andelårene i en tykkbunnet kjele og hell solsikkeolje over til det dekker. La det småputre i to timer. Stek lårene med overvarme til du får sprøtt skinn.
Cruditésalat
Gulrøtter, skåret i julienne
Sellerirot, skåret i julienne
Fennikel, skåret i julienne
Reddik, skåret i tynne skiver
Du kan også høvle grønnsakene med ostehøvel.
Drue- og plommesaus
300 g rosiner
3 dl eplecidereddik
1 dl vann
1 ss chili
1 ss ingefær
10 skoldede plommer, uten skinn og stein
1 dl soya
Rosiner kokes i eddik og vann til væsken er nesten borte. Resten av ingrediensene has i og alt kjøres i blender til en glatt saus.
Buritos
2 dl hvetemel
1 dl varmt vann
1 ss olivenolje
1 ss salt
Alt kjøres i en foodprosessor til en glatt deig. Juster med hvetemel. Kjevl deigen ut til en tynn leiv og stikk ut passe små lefser som stekes på takke eller panne.