Hovedretter Fjærkre Landkylling suppe med linser og bønner

Landkylling suppe med linser og bønner >

1 landkylling 1,4 kg

1 pure

3 løk

4 gulrot

2 hvitløk

200 g sellerirot

1 persillerot

2 kvaster fersk rosmarin

3 laurbærblad

10 hel pepper

300 g bønner eller linser

150 g sopp

10 vaktelegg

1 dl olivenolje

5 dl god kyllingkraft

salt og kvernet pepper etter smak

Ferske urter som flatpersille eller karse som pynt

 

Fres hvitløken i olivenolje og tilsett grønnsakene i store stykker. Legg landkyllingen i gryta  og hell over hvitvin, vann og kyllingkraft . Bønner eller linser legges i vann i noen timer eller natten over. Kok alt opp og la kyllingen trekke i 1.5 timer. Tilsett bønner eller linser etter eget ønske etter 30 minutter.

Alle grønnsakene gir denne suppen fantastisk smak, og det er lett å sette hele gryten på bordet. Start med å servere gode skåler med varm suppe, og på neste runde, så øses det opp i fra bunnen av kjelen, hvor alle godsakene ligger. Bryt opp kyllingen med en gaffel og en klype, og legg gode stykker i serveringsskålene.