FOTO stian Broch
KOKK johan Kridih og Egil Nordeide
appetitt 1/2013
1 landkylling 1,4 kg
1 pure
3 løk
4 gulrot
2 hvitløk
200 g sellerirot
1 persillerot
2 kvaster fersk rosmarin
3 laurbærblad
10 hel pepper
300 g bønner eller linser
150 g sopp
10 vaktelegg
1 dl olivenolje
5 dl god kyllingkraft
salt og kvernet pepper etter smak
Ferske urter som flatpersille eller karse som pynt
Fres hvitløken i olivenolje og tilsett grønnsakene i store stykker. Legg landkyllingen i gryta og hell over hvitvin, vann og kyllingkraft . Bønner eller linser legges i vann i noen timer eller natten over. Kok alt opp og la kyllingen trekke i 1.5 timer.
Tilsett bønner eller linser etter eget ønske etter 30 minutter.
Alle grønnsakene gir denne suppen fantastisk smak,
og det er lett å sette hele gryten på bordet. Start med å servere gode skåler med varm suppe, og på neste runde,
så øses det opp i fra bunnen av kjelen, hvor alle godsakene ligger.
Bryt opp kyllingen med en gaffel og en klype, og legg gode stykker i serveringsskålene.