1 utkjevlet pizzabunn, ca 30 cm i diameter
½-1 dl pizzasaus
8 stk balsamicosyltet små løk
150 g andeconfit, i grove strimler
1 stk fersk mozzarella, ca 120 g, ev revet mozzarella
2 store, fine blader av radicchio rosso
1 ss olivenolje
2 ts balsamicoeddik
noen blader frisk basilikum
Smør bunnen med pizzasaus.
Riv mozzarellaen i biter og fordel dem jevnt utover.
Del løken i to og fordel løk og kylling over pizzaen.
Stek pizzaen ca 5 minutter i den varme pizzaovnen.
Finsnitt salatbladene, men fjern først den hvite tykke stilken.
Bland strimlene med olivenolje, eddik og en klype salt.
Fordel salaten og basilikumbladene utover den nystekte pizzaen.
Balsamicosyltet løk
500 g skrelte små løk
4 dl eplesidereddik eller hvitvinseddik
½ dl olivenolje
3 dl vann
80 g sukker
1 ½ ts salt
½ ts hel sort pepper
1 dl balsamicoeddik
noen stilker frisk timian
Blant alt unntatt løk og balsamicoeddik i en kasserolle. Kok opp og la laken koke i 3 minutter.
Legg i løken og la det småkoke videre i ca 10 minutter.
Løft løken over på et sylteglass. Kok laken opp på nytt og la den fosskoke i 6-7 minutter.
Tilsett balsamicoeddik og hell den varme laken over løken.
Sett på lokk og la løken stå til avkjøling i romtemperatur.
Pizzadeig
1 kg hvetemel eller Tipo «0»
1 pose tørrgjær
5 dl lunkent vann
1 dl olivenolje
2 ss salt
litt mel til utbaking
Bland alt det tørre i en bakebolle.
Tilsett lunkent vann og olje.
Elt deigen godt til den er smidig og myk.
La deigen heve til dobbelt størrelse.
Del deigen i seks like store emner og rull dem til boller eller til en stor pizza om du vil det.
Kjevle bollene ut til tynne bunner.
Fyll på med ønsket topping og stek pizzaen i varm ovn i ca 5 minutter.