Hovedretter Fjærkre Røkt due med sviskepuré og purreløk

Røkt due med sviskepuré og purreløk>

 

Fyll

1 bunt timian

2 kvaster rosmarin

50 g andefett

50 g temperert smør

2 ss trøffelolje

 

Bland alle ingrediensene og fyll duen. Sett den i kjøleskapet over natten.

Gni skinnet med salt og  la det stå noen timer. Røyk den med aburøker eller en kasserolle med rist og tett lokk.

Sett fyr på sponen og sett i røykeren.

Svi av duen i en stekepanne. Stek den i ovnen på 200 °C i 12-18 minutter,

avhengig av ovn til en kjernetemperatur på 58 °C.

 

Sviskepure

100 g svisker

1 ss worchestersaus

2 ss olivenolje

50 g smør

salt og pepper

2 cl portvin

 

Blend alt i foodprosessor til det er en jevn puré.

 

Purreløk

Vask purreløken godt og trim av topp og bunn.

Blansjer den i vann tilsatt litt salt i ca. 30 sekunder.

Ha den rett over i et isbad. Del den i to på langsiden.

Ha rapsolje i en varm panne og stek løken med flatsiden ned til den blir gyllen.

Ha i smør på slutten og øs over løken.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev