Hovedretter Fjærkre Vårkylling, grønnsaker og gurkemeiesmør

Vårkylling, grønnsaker og gurkemeiesmør>

200 g meierismør

1 ss gurkemeie

1 økologisk sitron

4 vårkyllinger

600 g små poteter, f. eks. Morenepoteter

8 grønne asparges

8 hvite asparges

2 små rødløk, i ringer

8 reddiker, delt i to

100 g grønne erter, gjerne rå petit pois

 

Smelt smøret og ha i gurkemeie. Skjær sitronen i skiver og la det trekke i gurkemeiesmøret i 10 minutter. Pensle vårkyllingene med gurkemeiesmøret og legg dem i en ildfast form. Stek på 180 °C til kyllingene har en kjernetemperatur på 60 °C. Dette tar ca. 30 minutter, men kommer litt an på hvor store kyllingene er. Pensle kyllingene med litt av smøret underveis i stekingen. 

Kok opp en stor kjele vann og ha i godt med salt. Kok poteter og aspargesene til de er møre. La aspargesene være al dente. Ha litt av gurkemeiesmøret i en stekepanne og fres alle grønnsakene til de er gylne og møre. Smak til med salt og pepper.   Tips: Denne retten kan gjerne serveres med friske urter og en urtemajones med sitron i.