kraft
2,5 l vann
4 gule løk
1 hvitløk
6 gulerøtter
1/2 middels kålrot
3 persillerøtter
2 pastinakker
1/2 sellerirot
2 purreløk
romanesco-kål
timian
skogsopp som kantareller og steinsopp
10 hele pepper og 1 ts salt
2 laurbærblader
evt soyasaus for mer smak
Vask og skrell grønnsakene og del de opp i passe biter. Fres de største i godt smør i gryta. Tilsett vann og kok opp og skum av underveis. Tilsett resten av grønnsakene og krydderet.
Rens og del soppen i passe biter og forvell den. Tilsett smør og stek den ferdig. Kok en soppkraft av avskjæret og sil av kraften. Tilsett den sammen med grønnsakene.
Når grønnsakene er møre og kraften har fått god smak tilsettes soppen før servering.
Rens timian og dryss på hver porsjon. Server med godt brød, gjerne med sopp eller timiansmør eller begge deler.