Hovedretter Grønnsaker og sopp pizza med urter

pizza med urter>

Pizza med urter

 

Deig

1000 g mel              

700 g kaldt vann    

1 pakke tørrgjær, 12 g     

22 g salt                   

20 g olje

 

Bland alle ingrediensene i en stor bolle. Bruk hender eller en kraftig slikkepott i ett minutt. Blandingen skal bli homogen, dvs. ingen lommer med mel eller vann, men heller ikke glatt. La deigen hvile i 30 minutter. Velt deigen ut på en oljet overflate og strekk ut til et rektangel, uten å rive glutenstrukturen.

Fold deigen over seg selv som en lommebok, 2-3 ganger til du har en kompakt ball. Den vil være klissete. Bruk olje eller mel på hendene og gjerne en deigskrape.

Hvil deigen i 20 minutter og gjenta «foldingen». Hvil deigen ytterligere i 20 minutter. Del i emner og form til boller, litt mindre enn en tennisball.

Strø godt med byggmel over bollene og oppbevar dem i kjøleskapet under et håndkle eller klingfilm. 2-4 timer er ideelt i kjøleskap, men de kan også ligge over natten i en veldig kald kjeller, 4 °C. Bunnene strekkes ut for hånd på en kald benk med rikelig med byggmel. Vi anbefaler å steke bunnene på en pizzastein i en veldig varm kull- eller gassgrill.

 

Garnityr

Urtesmør, blomkarse, sennepblad, pepperrotblad og persille funker bra.