FOTO stian Broch
KOKK erik Skarsbo, Sondre Dyrdal og Robin Balding
appetitt 3/2015
Pizza med urter
Deig
1000 g mel
700 g kaldt vann
1 pakke tørrgjær, 12 g
22 g salt
20 g olje
Bland alle ingrediensene i en stor bolle. Bruk hender eller en kraftig slikkepott i ett minutt. Blandingen skal bli homogen, dvs. ingen lommer med mel eller vann, men heller ikke glatt.
La deigen hvile i 30 minutter. Velt deigen ut på en oljet overflate og strekk ut til et rektangel, uten å rive glutenstrukturen.
Fold deigen over seg selv som en lommebok, 2-3 ganger til du har en kompakt ball.
Den vil være klissete. Bruk olje eller mel på hendene og gjerne en deigskrape.
Hvil deigen i 20 minutter og gjenta «foldingen». Hvil deigen ytterligere i 20 minutter.
Del i emner og form til boller, litt mindre enn en tennisball.
Strø godt med byggmel over bollene og oppbevar dem i kjøleskapet under et håndkle eller klingfilm. 2-4 timer er ideelt i kjøleskap,
men de kan også ligge over natten i en veldig kald kjeller, 4 °C.
Bunnene strekkes ut for hånd på en kald benk med rikelig med byggmel.
Vi anbefaler å steke bunnene på en pizzastein i en veldig varm kull- eller gassgrill.
Garnityr
Urtesmør, blomkarse, sennepblad, pepperrotblad og persille funker bra.