Hovedretter Grønnsaker og sopp Rødbetfalafel

Rødbetfalafel>

160 g bløtlagte kikerter

300 g rødbet i staver, kokt i rødbetjuice

50 g parmesan

120 g grovhakkede valnøtter

½ løk, 6 g hvitløk freses  med 1 ss smør og 1 ss olje

2 g hel kummin, 3 g korianderfrø, litt chilipulver og zest av 1 sitron  mortes

15 g hakket kruspersille og 8 g hakket mynte

90 g jevnet, tilsmakt rødbetjuice

 

Ingrediensene blandes sammen og tilsettes:

 

1 egg

saft av 1 sitron

2 ss epleeddik

20 g akasiehonning

1 ts bakepulver

½ vårløk i skiver

11 g salt og litt pepper

 

Til fritering

mel, egg og panko til panering

 

Avokadokrem og bakt rødbet

Kjøttet av en avokado kjøres til krem med litt crème fraîche. En rødbet bakes i ovnen til den er mør og skallet fjernes. Start med å sautere løk og hvitløk i en kjele med smør og krydder. Kjør kokt rødbet med kikerter, løk og parmesan i foodprosessor.

Tilsett resten av ingrediensene, smak til og frys rødbetmassen i kuleformer. Ta dem ut frosne og paner dem i mel, egg og deretter panko. Friter i nøytral olje. Serveres på bakt rødbet og avokadokrem.

 

Gulbete broken gel

500 gulbetesaft

20 g eddik

salt

4 g agar agar

 

Kjør gulbete i juicemaskin for grønnsaker. Kok opp saften med eddik og agar agar. Smak til med salt, avkjøl i form til det stivner og kjør opp til en puré i blender.

 

 

Pepperrotkrem

300 g crème fraîche

15 g sitron

15 g sukker

30 g revet pepperrot

1 plate gelatin

 

Pisk opp crème fraîche med sukker og revet pepperrot. Tilsett sitronsaft og oppbløtt gelatin. Dander gjerne litt ramsløk, persille eller dillolje på tallerkenen og pynt med urter.