Hovedretter Grønnsaker og sopp Salat, nøtter, rødbeter og stilton

Salat, nøtter, rødbeter og stilton>

Pickles syltelake

1 l vann

5 dl epleeddik

1 ts nellikspiker

6 laurbærblader

2 ss fennikelfrø

2 ss korianderfrø

1 ss salt

50 g kuttet ingefær

 

Ha alle ingrediensene i en panne og kok opp. La det koke i ti minutter.

Blansjer grønnsakene du ønsker i syltelaken.

Ha dem på Norgesglass med laken.

Lukk lokket og la det ligge i minst en uke i kjøleskapet før bruk.

 

Stiltonkrem

200 g stiltonost

1 ss sherryeddik

finkuttet bladpersille

30 g finkuttet gressløk

6 ss olivenolje

20 g brunt sukker

saft fra 1 sitron

 

Miks alt dette sammen i en foodprosessor. Vend inn 100 g kremfløte og 50 g crème fraîche.

Anrett salat, ristede hasselnøtter, syltet rødbet, syltet gulbete, brødkrutonger, dill, spinat og stiltonkrem.

Ha på olivenolje rett før servering.