Hovedretter Grønnsaker og sopp Sopp og grønnsaksgryte

Sopp og grønnsaksgryte>

2-3 artiskokker, kokte

8 jordskokker, skrelt i biter

1 dl ferske erter

1 dl ferske rensede hestebønner

1 gulrot i skiver

1 knutekål eller persillerot, i terninger

1 rødløk i båter

 2 never kantareller

2 never åkersjampinjong, piggsopp eller fåresopp

2 ss smør

1 fedd knust hvitløk

salt og pepper

50 g usaltet smør i terninger

2 ss finhakket gressløk

 

Alle grønnsakene forvelles i det samme lettsaltede vannet etter tur. Ta ut grønnsakene og ha dem i en kjele. Kok opp 2 dl av grønnsakskraften i en annen kjele. Pisk inn smøret  og ha i finhakket gressløk. Bland dette inn i de kokte grønnsakene. Soppene stekes med hvitløken i smøret og blandes i helt til slutt. Server med en rømmeklatt og revet pepperot.