Hovedretter Grønnsaker og sopp Søtpotet og haloumiost

Søtpotet og haloumiost >

Søtpotetburgerbrød  

5-6 stk.

 

1 søtpotet

1,2 dl melk

½ pakke gjær

0,2 dl solsikkeolje

1 ts tørket timian

6-8 dl hvetemel

1 ss sukker

1 ts salt

 

Kok søtpoteten mør og kjør til puré med melk. Bland inn resten av ingrediensene og hev til dobbel størrelse. Rull 8 like store emner og etterhev. Stek dem på 180 °C i ca. 10 minutter til de er gylne.

 

400 g haloumiost

timian, olivenolje, salt og pepper

1 dl hvitvinseddik

½ dl sukker

1 mango

1 boks piquillos

1 avokado, i skiver

 

Kutt osten i ca. 2 cm tykke skiver, krydre med salt og pepper og grill på begge sider. Mariner med olivenolje og finhakket timian. Skrell mangoen og kok den med en halv sjalottløk, 2 ss hvitvinseddik, 1 ss sukker og litt pepper til en chutney.

Kjør den til en puré og bland inn finhakket piquillos. Legg opp retten som en burger med brød, haloumi, mangochutney og avokadoskiver.