Rødbetjord
200 g mandelmel
400 g saft av rå rødbeter
30 g smør
litt salt
Alt blandes godt. Bre utover et bakepapir og la det tørke i ovnen på 70 °C over natten med døren litt åpen. Smuldre opp den tørre kaken så det ligner jord i konsistens.
Ramsløkmajones
1 ½ dl solsikkeolje
2 ss syltet ramsløk
2 romtempererte eggeplommer
2 ss vann
2 ts sennep
2 ts hvitvinseddik
Bland alt utenom oljen og ramsløken i en bolle. Kjør med stavmikser og spe sakte med oljen og ramsløken.
Smak til med salt og pepper.
I denne salaten kan du bruke de råvarene som er i sesong og som er best på markedet akkurat nå!
Du kan bruke forskjellige salatvarianter, rå rødbeter, spirer eller gulrøtter som er kokt i lettsaltet vann og avkjølt i isvann.
Du kan bruke nøtter, blomkål, sukkererter, løk og bønner. Her er det bare fantasien som setter grenser,
så gå «bananas» med alt du finner på butikken eller ute på jordet.