Hovedretter Grønnsaker og sopp salat, ramsløkmajones og rødbetjord

salat, ramsløkmajones og rødbetjord>

Rødbetjord

200 g mandelmel

400 g saft av rå rødbeter

30 g smør litt salt

 

Alt blandes godt. Bre utover et bakepapir og la det tørke i ovnen på 70 °C over natten med døren litt åpen. Smuldre opp den tørre kaken så det ligner jord i konsistens.

 

Ramsløkmajones

1 ½ dl solsikkeolje

2 ss syltet ramsløk

2 romtempererte eggeplommer

2 ss vann

2 ts sennep

2 ts hvitvinseddik

 

 

 

Bland alt utenom oljen og ramsløken i en bolle. Kjør med stavmikser og spe sakte med oljen og ramsløken. Smak til med salt og pepper. I denne salaten kan du bruke de råvarene som er i sesong og som er best på markedet akkurat nå! Du kan bruke forskjellige salatvarianter, rå rødbeter, spirer eller gulrøtter som er kokt i lettsaltet vann og avkjølt i isvann. Du kan bruke nøtter, blomkål, sukkererter, løk og bønner. Her er det bare fantasien som setter grenser, så gå «bananas» med alt du finner på butikken eller ute på jordet.