Hovedretter Kjøtt Brissel, pastinakkpuré og beter

Brissel, pastinakkpuré og beter>

400 g kalvebrissel

2 gulrøtter

1 løk

salt

sukker

2 laurbærblader

6 pepperkorn

½ fennikel

10 g fersk timian

eplecidereddik

 

Legg brisselen i lett altet kaldt vann i kjøleskapet over natten. Skrell grønnsakene og kutt dem fint. Kok opp 1 liter vann og ha i de kuttede grønnsakene og krydder. Smak til vannet med salt, sukker og eplecidereddik. Vannet skal smake sursøtt. Legg i brisselen, kok opp og trekk av kjelen.

La brisselen trekke i ca. 20 minutter.

 

 

Pastinakkpuré

200 g pastinakk

1,5 dl helmelk

½ dl kremfløte

salt, sukker og sitron etter smak

 

Skrell pastinakken og kutt fint ned. Ha den i en kjele og ha på melk og fløte. Pastinakken krever en del væske grunnet veldig høyt innhold av stivelse.

Sett på lokk og la det koke godt i 3-4 minutter. Skru ned varmen og la det hele småkoke til pastinakken er mør. Dette kan lett brenne seg, så pass godt på. Når pastinakken er mør, kjøres den opp i en mikser. Smak til med salt, sukker og sitronsaft ved servering.

 

Sjysaus med råkakao

5 store sjalottløk

1 liten gulrot

1 hvitløk

10 g fersk timian

½ dl tørr hvitvin

½ dl rødvin

4 dl oksekraft

1 dl kyllingkraft solsikkeolje

eplecidereddik

1 ss råkakao, fås kjøpt i helsekostbutikker

 

Skrell grønnsakene og kutt dem fint i tynne skiver. Varm en kjele med litt solsikkeolje og ha i grønnsakene. Fres dem godt, og la dem karamelliseres.Ha på vin og kok opp og kok til den tykner lett.

Om du ønsker en mild saus kan den reduseres ¼ og jevnes lett med maizena. Tilsett en spiseskje råkakao ved servering.

 

Sprø pastinakk

1 pastinakk

solsikkeolje

salt

 

Skrell pastinakken og høvle den tynt i så tynne strimler du kan. Friter i solsikkeolje på 160 °C til de er gylne. Ha på salt rett etter fritering. La det tørke på papir. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev