Hovedretter Kjøtt Maltglasert svineskank

Maltglasert svineskank >

Skank

1 saltet knoke av svin

2 løk

10 pepperkorn

1 gulrot

20 g timian

20 g løpstikke

50 g purreløk

100 g maltekstrakt

2,5 dl eplejuice

 

Kok knoken rolig med løk, timian, pepper, gulrot og purreløk. La dette koke i ca 2-3 timer til kjøttet nesten løsner fra beinet maltekstrakt og eplejuicen til halvparten. Sett knoken i ovnen på 140 °C og pensle jevnlig med maltreduksjonen til den er juicy og fint glasert. Det tar ca 30 minutter.

 

Persillerot 

Persillerot, regn en til hver

3 hvitløkfedd

200 g smør

zest av ½ sitron

 

Skrell ned persilleroten så den får en fin og spiss fasong. Ha alt i en kasserolle og kok persilleroten i smøret til den blir mør. Hell av litt smør og stek til gyllen farge.

 

Svinebuljong

200 g tynnribbe av svin

sjalottløk

½ fennikel

1 fedd hvitløk

1 dl hvitvin

8 dl vann

 

Stek tynnribben hardt i en kjele til gyllen brun farge. Ha så i resten og stek videre. Hell på hvitvin og vann. La dette simre rolig i ca 2 timer. Skum av hele tiden. Sil av og reduser til halvparten. Smak til med salt og pepper

 

Løpstikkeolje

200 g spinat

1 bunt løpstikke

5 dl nøytral olje

 

Kjør alt sammen i blender. Hell over i kasserolle og varm forsiktig opp til oljen begynner å skille seg. Dette gjør at klorofyllet skiller seg ut, og grønnfargen kommer mer frem. Sil gjennom klede og avkjøl.