Hovedretter Kjøtt Julepølse, foie gras og choucroute

Julepølse, foie gras og choucroute>

2,5 kg svinekjøtt

0,5 kg spekk

1dl vann

3 ss salt

2 ss sukker

3 ts pepper

2 ts malt koriander

6 ss mel

3 egg

1-2 hvitløksfedd

4 meter med tarm

 

 Mal alt kjøttet to ganger og spekket en gang. Bland inn salt og jobb med massen til den er seig. Tilsett vann etter behov. Tilsett krydder og bland godt. Ta tarmen og skyll den med kaldt vann. Stapp så pølsene uten stopp så de blir jevne. Pølsene kan godt trekkes forsiktig i vann på 80° c før de stekes i en panne.

 

Choucroute

Ett stykke røkt svinekam på ca 2 kg

600 g hodekål

2 løk

250 g bacon

5 læurbærblad

1 bunt timian

1 flaske tørr hvitvin

2 ss hvitvinseddik

3 fedd hvitløk

Salt og pepper etter smak

 

Hvis kjøttet er saltet så legg det i vann over natten. Kok kjøttet til det er mørt i ca. 2 timer. Kutt kål og løk i tynne skiver. Kutt bacon i terninger og fres det gyllent. Ha løk, kål, vin, og krydder som karve i en kjele. La det små koke under lokk i ca. 25 minutter. Tilsett eddik, salt og pepper etter smak og la det koke i 5 minutter. Del kjøttet i mindre biter og bland sammen med kålen.

 

Syltede kirsebær

200 g kirsebær

2dl sukker

2dl vann

 

Kok opp sukker og vann, hell det så over bærene og la de trekke.

 

Helstekt foie gras

1 hel foie gras

maldonsalt

grov pepper

 

Om du skal lage foie gras som en egen rett eller forrett kan du rense den  for  arterier og bruk en butt kniv og skrap forsiktig vekk blodårene. Prøv å unngå og skjære i leveren. Om du skal helsteke den som her kan du krudre den med salt og pepper og steke den på 180° C i stekeovnen i en smurt bakke i 7 minutter. Server julepølse, stekt foie gras og syltede kirsebær på et stort fat.