Hovedretter Kjøtt Kalveskank med bakte rotfrukter

Kalveskank med bakte rotfrukter>

1 kalveskank

½ sellerirot

2 gulrøtter

1 kepaløk

½ purreløk

 

Kutt bort senefestene nederst på skanken og puss bort kjøttet slik at du får ett lite håndtak. Ha skanken i en stor kjele sammen med skrelte rotgrønnsaker i terninger og dekk med vann. La skanken småkoke i ca 4 timer. Ta den ut av vannet.

 

Glasering til kalveskank

2 ss honning

2 ss brunt sukker

salt og pepper

 
Blandes sammen og pensles på kalveskanken før den bakes i ovnen sammen med rotfruktene.

 

Bakte rotfrukter

2 søtpoteter

2 persillerøtter

½ hvitløk

1 sitron

3 gulrøtter

2 ss god olivenolje

salt og pepper.

1 liten bunt salvie

 

Skrell og kutt rotfruktene i båter og legg dem i en ildfast form.  Vend inn 2 ss god olivenolje, saften av en sitron, ha i sitronskallet og den halve hvitløken. Krydre med salt og pepper. Ha skanken over grønnsakene og krydre den med salt og pepper. Pensle så på glaseringen og bak alt sammen i 30 minutter på  180 °C.  Fersk salvie blandes med rotfruktene før servering.