Hovedretter Kjøtt Kalvetunge, jordskokk og ramsløkbuljong

Kalvetunge, jordskokk og ramsløkbuljong >

Kalvetunge

1 kalvetunge

litt løk, gulrot og hvitløk,

sort pepper

noen laurbærblader

vann som dekker og salt etter smak

ramsløk, jordskokk, engkarse, løk og brunet smør

 

Ha kalvetunge, grønnsaker og krydder i en kjele og fyll opp med vann. La det småkoke i ca 2 timer. Husk og skrell tungen mens den er varm. Blansjer ramsløken i ca 3 minutter. Sil av vannet og ha det i en miksmaster med kalvekraft og kjør på maks hastighet i ca 2 minutter. Sil kraften gjennom et klede. Tilsett brunet smør, salt og sitronsaft etter smak.

 

Kompott og sprø chips av jordskokk

Kok jordskokken mør i vann og del dem i to på midten, skrap ut innholdet med en skje. Innholdet hakkes ned til kompott og smakes til med melk og salt. Skallet på jordskokken tørkes og friteres på 180 °C.

 

Grillet løk

Kutt en salatløk på midten og smør litt olje på kuttsiden. Legg den med kuttsiden ned i en varm kullgrill og ha lokket på. Det tar ca 5-10 minutter til løken er myk i midten. Anrett gjerne som på bildet med litt ramsløkbuljong og brunet smør, pynt med engkarse.