FOTO stian Broch
KOKK stian floer, mads andre hansen og karl torbjørn andersen
appetitt 2/2017
1 konfitert kjelår med 2 ss «5 spicekrydder» og aromater etter ønske.
Kjøttet plukkes fra beinet og stekes i panne for en ytterligere karamellisering.
1 agurk i staver
1 syltet rødløk, i skiver eller ringer
2 råmarinerte neper i staver
½ bunt koriander
eventuelt andre ferske eller syltede grønnsaker
hoisinsaus
Ha grønnsaker og urter i skåler og sørg for å servere kalde grønnsaker. Da føles de mer freshe ut.
Roti prata
Dette er et indisk ugjæret flatbrød som stekes i olje eller i ghee
500 g hvetemel
50 g smeltet smør
½ ts salt
1 egg
125 ml vann
125 ml melk
Tilsett alt utenom vann, og spe med vann til du har en enkel deig å jobbe med. La deigen hvile i 1,5 timer på benken, tildekket med plast. Lag små golfballer og kjevle tynt på en benk smurt med olje. Stek på høy varme med 3 ss solsikkeolje i pannen. Hemmeligheten er nemlig å kjevle deigen supertynn og bruke høy temperatur, da popper deigen litt.
Konfitert Kje
Dette er utgangspunktet for flere av oppskriftene.
Dette er aller best med bog og lår, men om du tar av ytrefilet og indrefilet kan du confitere hele kjeet. Kutt da kjøttet opp i mindre biter.
1 lår eller bog
1 hvitløk, delt i to
3 laurbær
1/4 potte timian
salt og pepper
olje til det dekker
Forvarm ovnen til 200 °C. Sett den ildfaste formen i ovnen og skru ned til 140 °C etter 15 minutter. Den skal stå i ca. 2 timer eller til kjøttet løsner fra beinet.