Hovedretter lam crispy kjekjøtt og roti prata

crispy kjekjøtt og roti prata >

1 konfitert kjelår med 2 ss «5 spicekrydder» og aromater etter ønske.

Kjøttet plukkes fra beinet og stekes i panne for en ytterligere karamellisering.

 

1 agurk i staver

1 syltet rødløk, i skiver eller ringer

2  råmarinerte neper i staver

½ bunt koriander

eventuelt andre ferske eller syltede grønnsaker

hoisinsaus

 

Ha grønnsaker og urter i skåler og sørg for å servere kalde grønnsaker. Da føles de mer freshe ut.

 

 

Roti prata

Dette er et indisk ugjæret flatbrød som stekes i olje eller i ghee

 

500 g hvetemel

50 g smeltet smør

½ ts salt

1 egg

125 ml vann

125 ml melk

 

 

Tilsett alt utenom vann, og spe med vann til du har en enkel deig å jobbe med. La deigen hvile i 1,5 timer på benken, tildekket med plast. Lag små golfballer og kjevle tynt på en benk smurt med olje. Stek på høy varme med 3 ss solsikkeolje i pannen. Hemmeligheten er nemlig å kjevle deigen supertynn og bruke høy temperatur, da popper deigen litt.

  

Konfitert Kje

Dette er utgangspunktet for flere av oppskriftene.

Dette er aller best med bog og lår, men om du tar av ytrefilet og indrefilet kan du confitere hele kjeet. Kutt da kjøttet opp i mindre biter.

 

1 lår eller bog

1 hvitløk, delt i to

3 laurbær

1/4 potte timian

salt og pepper

olje til det dekker

 

Forvarm ovnen til 200 °C. Sett den ildfaste formen i ovnen og skru ned til 140 °C etter 15 minutter. Den skal stå i ca. 2 timer eller til kjøttet løsner fra beinet.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev