Nyhet
Hovedretter lam Hallinglam, akevittgele og løk «melassa»

Hallinglam, akevittgele og løk «melassa»>

Gnocchi

200 g mandelpoteter

60 g hvetemel

1 ts salt

¼ ts muskatnøtt

1 egg

 

Kok potetene møre med skall. Skrell og press dem gjennom en potetmoser i en bolle. Tilsett hvetemel, egg og krydder. Jobb deigen til den er fast i formen. Rull ut emner og kutt dem i ønsket størrelse. Legg dem i kokende vann, når de flyter opp er de ferdige.

 

Akevittgelé

400 g vann

100 g sukkerlake 50/50

25 g akevitt

25 g elastic fra Sosa

 

Alt blandes sammen i en kjele. Varm opp til kokepunktet. Når den tykner helles den utover på en brett og avkjøl straks.

 

Lam

1 slagside av lam

50 g salt

5 g pepper

timian og rosmarin, etter smak

¼ ts muskatnøtt

3 ts meatglue

 

Bein ut slaqsiden, tilsett krydderblandingen, lim og surr med hyssing. Pakk den deretter inn i plastfolie for å få den så jevn og luftfri som mulig. Posjer på 68 °C i 6 timer. Sett den kjølig over natten.

 

Løk «melassa»

1 kg kepaløk

30 g sukker

 

Stek løken med skallet på i ovnen på 140 °C i 4 timer. Press den gjennom en potetpresse. Reduser «juicen« fra massen med sukker til den er blitt tykk som sirup. Anrett lammet sammen med gnocchi, løk «melassa» og akevittgelé.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev